Mladen Lukić

Mladen Lukić

Mladen Lukic,rodjen u Subotici 1983. Jos kao sasvim mala beba, bio je primoran da se bavi muzikom jer ga je terorisala baba koja, inace operska pevacica, je pevala decije pesmice operskim glasom. Zavrsio muzicku skolu u Subotici na odsecima za muzisku teoriju,klavir i trombon. Zamalo i solo pevanje ali nije zeleo da priziva ludilo. Diplomirao na odseku za trombon na Fakultetu Muzicke Umetnosti u Beogradu. Trenutno je na specijalizaciji na istom instrumentu.

Dobitnik mnogih medjunarodnjih i domacih  nagrada iz oblasti trombona i kompozicija pozorisne muzike. Pevanjem se bavi dugo,u raznim varijantama u crtanim filmovima za svetske produkcije,reklame, ... Sa Balkanikom prvi put nastupa 2007, kao clan simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije. Uvek je imao zelju da postane clan Balkanike.

U Balkaniku dosao 2014 godine kao prvi muski solo vokal od nastanka grupe i vec dao svoj veliki doprinos na novom albumu „Stand Up“. U grupi svira i trombon i zajedno sa Kojotovim muziciranjem na trombonu doprinosi potpuno autenticnom zvuku grupe.