Nemanja Kojić

Nemanja Kojić

Nemanja Kojić (rođen 17. decembra 1975. godine u Beogradu, Srbija), poznatiji pod umetničkim imenom Hornsman Coyote, je srpski rege izvođač, trombonista, pevač i od 1994. godine je frontmen rege-metal grupe Eyesburn. Od Beer Fest-a 2014. stalni gost grupe Balkanika. Sve je počelo sa "Ready, Aim, Fire", kombinacijom rege i etno muzike

2004. godine Eyesburn nastupa zajedno sa Soulfly na jednomesečnoj evropskoj turneji.

Dve godine kasnije Kojot započinje svoju solo karijeru kao rege izvođač, trombonista i pevač na međunarodnoj sceni i odlazi u London u potrazi za rege producentima. Jerry Lions je bio prvi producent koji mu je pružio šansu. Sa Jah Rejom (Jah Works UK) Coyote snima tri 12-inčna vinilna izdanja, kao i prvi duvački instrumentalni album Brass Roots pod imenom "Hornsman Coyote", sada vec poznat u međunarodnim rege krugovima. Poljska izdavačka kuća Karrot Kommando potpisuje ugovor za dva albuma sa Hornsman Coyoteom kao glavnim vokalom.

Coyote se 2011. Godine vraća u Veliku Britaniju kao gost na koncertu novih jamajčanskih rege ikona, Jah Mason i Lutan Fyah, u Hootanany (Brixton-London).

Od 2013. godine Hornsman Coyote nastupa sa bendom Soulcraft.

Od 2014 godine nastupa kao stalni gost grupe "Sanja Ilic & BALKANIKA". Neverovatno dobar spoj regge muzike i balkanskog etna urađen je u autorskoj saradnji sa Sanjom na kompoziciji "Ready Aim Fire" i na koncertima izaziva buru ovacija.