Nevena Stamenković

Nevena Stamenković

Prelepa Novosađanka anđeoskog glasa, u Balkanici od 2009. godine.  Kao dete uvek je igrala i pevala.

Početak  karijere vezuje za „Izbor za Miss YU 2005. godine“  kada je proglašena za najharizmatičniju devojku.  Na samom izboru za Miss je pevala i tako osvojila sve simpatije publike i žirija. Zbog njenog vedrog duha, večitog optimizma i osmeha koji ne skida sa lica, želje da pomogne svakom kome je pomoć potrebna i da se uvek „nađe pri ruci“, dobila je i titulu „Miss personality“.

Karijera joj tada kreće u pravcu foto modela i manekenstva, ali je prilikom svake revije ili nastupa u brojnim tv emisijama „uživo“ otpevala bar neku etno pesmu po čemu je uskoro postala zapažena. 

Njena specifična boja glasa i snaga kojom peva, slušaoce ostavlja bez daha i u njima pokreće najtananije emocije. Zbog toga je 2009. godine postala deo ansambla „Balkanika“ i na taj način ostvarila svoj veliki san. U Balkanici je stekla značajna pevačka iskustva kao i brojne prijatelje. 

Osim pevanja, njena velika ljubav su njena porodica i  kućni ljubimci kojima je okružena od detinjstva i bez kojih ne može da zamisli toplu porodičnu atmosferu.